Malzemeler:
1 kilo dana kıyma
500 gram dana kuşbaşı
500 gram tavuk kuşbaşı
4 adet pide
10 adet sivri biber
4 adet domates
1 adet soğan
¼ bağ maydanoz
2 adet yumurta
2 kase galeta unu
1 paket karbonat
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Sos için:
½ litre kemik suyu
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Biberli sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Üzeri için:
500 gram yoğurt
Yapılışı:
Çeyrek bağ maydanoz kıyılır, bir soğan rondoda çekilir ve bir kasede buluşturulur. Soğan ve maydanozun üzerine bir kilo kıyma koyulur. iki kase galeta unu, bir paket karbonat, bir yumurta ve bir yemek kaşığı sirke harcımıza eklenir. Kırmızı biber, kimyon ve tuz serpilen köfte harcı biraz da su eklenerek yoğurulur. Ve mangalde pişirilecek köfteler yuvarlanıp, hazırlanır. Sos için tereyağ ile sıvıyağ karıştırılıp üzerine üç yemek kaşığı un koyulup kavurulur. Kavrulan una üç yemek kaşığı domates, bir yemek kaşığı biber salçası eklenir. Sosun kavrulan malzemelerine yarım litre kemik suyu dökülüp karıştırılarak pişirilir. Yarımşar kilo tavuk ve et kuşbaşı şişlere geçirilir. Kızartılacak 10 adet sivri biber ikiye bölünür, 4 domates yuvarlak dilimlenir. Köfte, et ve sebzeler mangalda pişirilir. Dört pide uzun şeritler halinde dilimlenir ve tereyağda kızartılır. Kızartılan pideler sunum tabağımıza dizilir, üzerine kemik sulu, salçalı sos dökülür. Pide ve kemik sulu sosun üzerine 500 gram yoğurt dökülür. Bir yemek kaşığı tereyağı sıvı yağ ile karıştırılarak eritilir, bir tatlı kaşığı kırmızı biber serpilerek hazırlanan sos yoğurdun üzerine dökülür. Pişirilen köfte ve şişler soslar ve yoğurt dökülen pidelerin üzerine dizilir. Biber ve domatesler de etlerin arasına yerleştirilir.
Balaban kebabı sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN