X
X

Balık Ekşili tarifi

24.09.2012 Pazartesi 11:00 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Artvin Hopa'nın yöresel tatlarından Balık Ekşili tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 adet kefal
2 adet patates
2 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 adet domates
4 defne yaprağı
1 baş sarımsak
1 adet limon
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pul biber
Zeytinyağı

 
Yapılışı:
Temizlenmiş kefallerin kuyruk kısmı ayrılarak 4 dilime kesilir. 2 patatesin kabukları soyulup halka halka doğranır. 1 kuru soğan piyazlık, 2 çarliston biber ve 1 kırmızı biber halka halka doğranıp harmanlanır. Isıya dayanıklı cam tepsiye öncelikle 4 adet defne yaprağı konulur. Üzerine halka halka doğranmış patatesler yerleştirilir. Patateslerin üzerine dilimlenmiş kefaller döşenir. Balıkların üzeri de soğan ve biberlerle kaplanır. Kabukları ayıklanmış 1 baş sarımsak eklenir. 1 limon dilimlenip yemeğin üzerine yerleştirilir.
Sosu için; 1 yemek kaşığı domates salçası 1 bardak suyla eritilir, 2 çay kaşığı tuz eklenir. Hazırlanan sos yemeğin üzerine dökülür, zeytinyağı gezdirilir. 2 yemek kaşığı tereyağı konulur, 2 çay kaşığı pul biber serpilir. 200 derecedeki fırında pişirilir.
 
Balık Ekşili servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI