Malzemeler:
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
100 gr. kuru bamya
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet limon
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber
Yapılışı:
300 gr kuzu eti suyunu çekene kadar yağ eklenmeden çorbanın pişirileceği tencerede kavrulur. 100 gr. kuru bamya iki el arasında ufalanır gibi yapılarak tüyleri temizlenir, üzerine çıkacak su konulup yarım limonun suyu sıkılarak haşlanır. 1 adet kuru soğan doğrayıcıda çekilir. Suyunu çekip rengi dönen et 1 yemek kaşığı tereyağı ve soğanla birlikte kavrulur. Üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası ilave edilir. Etin üzerine 6 bardak sıcak su dökülür. Haşlanan bamyalar iplerinden sıyrılır. Bamyalar kaynamaya başlayan çorbaya ilave edilir. Çorbanın üzerine yarım limonun suyu sıkılır. Birer tutam pul biber ve karabiberle lezzetlendirilip arzuya göre tuz eklenir. Bir iki taşım daha kaynatılır.
Bamya Çorbası servise hazırdır.