Malzemeler:
750 gr lahana turşusu
2 su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağı simit
½ bardak turşu suyu
1 baş sarımsak
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Sıvı yağ
Pul biber
Yapılışı:
Lahana turşusu suyuyla birlikte tencereye dökülür (turşu suyunun yarım bardağı ayrılır) ve üzerine çıkacak kadar da normal suyla birlikte yumuşayana kadar pişmeye bırakılır. Kısırlık bulgur ve simit (bulgurun en ince hali) karıştırılır ve tuz katılıp sıcak suyla ıslatılır. Ayrılan yarım bardak turşu suyu dökülen bulgur azar azar un eklenerek toparlanıp biribirini tutana kadar yoğrulur. Yoğrulan harçtan cevizden küçük yassı köfteler yapılır. Hazırlanan köfteler kaynayan lahana turşularına atılır. Yemek, köfteler suyun üzerine çıkınca ocaktan alınır. 1 baş sarımsak ezilir ve yemeğin suyuyla karıştırılarak sos hazırlanır. Lahanaların kalan suyu süzülür. Köftelerle birlikte pişen lahanalar servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı su ve sıvı yağda kızdırılmış pul biber gezdirilir.
Çorti Taplaması servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN