Malzemeler:
1 tutam ısırgan otu
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 orta boy kurusoğan
3 dal taze soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı nane
Yapılışı:
1 tutam ısırgan otu ince ince kıyılıp kaynar suda haşlanır. 3 dal taze soğan ve 1 orta boy kuru soğan küçük küçük doğranır. Pilavın pişeceği tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı konulur, soğanlar biraz sotelenir. Üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir. 1 adet rendelenmiş domates konulup karıştırılır. Yumuşayana kadar haşlanan ısırganotunun suyu süzülüp soğanların üzerine ilave edilir. 2 su bardağı pilavlık bulgur yıkanıp süzülür, tencereye alınır ve tüm malzemeler harmanlanır. Üzerine 3 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı pul biber ve bir çay kaşığı nane serpilir. 1 bardak sıcak su dökülüp pişirilir.
Isırgan Otlu Bulgur Pilavı servise hazırdır.