MALZEMELER:
3 çay bardağı ince bulgur
Yarım soğan
Yarım baş sarımsak
1 kavanoz domates rendesi
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sadeyağ
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Pirpirim salatası için:
2 demet pirpirim (semizotu)
Yarım soğan
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
2 domates
1 limon
Nar ekşisi
Tuz, pulbiber
YAPILIŞI:
İnce bulgur, ince doğranmış soğan ve sarımsak, domates ve biber salçaları derin bir kaba alınıp yoğurulur. Domates rendesi, sadeyağ ve sıvıyağ eklenip tekrar yoğurulur. Baharatlar eklenip son kez yoğurulup topak şeklinde sıkılıp şekillendirilir. Pirpirim salatası için; pirpirimler ayıklanıp yıkanır. İnce doğranmış soğan, kırmızı ve yeşil biberler, küp doğranmış domatesler eklenip harmanlanır. Limon suyu, nar ekşisi, tuz ve pulbiber eklenip yağlı köfte ile servis yapılır.