Malzemeler:
Hamuru için:
1 kilo un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
500 gram kıyma
1 adet soğan
1 bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
1 kilo una 1 yumurta kırılır ve 1 çay kaşığı tuz eklenerek suyla yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur parçaları bezelere bölünür. Sona bırakılan bir beze 1 yemek kaşığı tereyağı ile bir kez daha yoğurulur ve tüm bezeler dinlendirilir. Yarım kilo kıymaya 1 soğan incecik doğranır. Doğranan 1 bağ maydanoz, 1 tatlı kaşığı salça ve karabiber eklenerek yoğurulur. Dinlenen hamurlar un serpilerek açılarak yufka haline getirilir ve mantı olacak şekilde kesilir. Kare kesilen hamur parçacıklarına kıymalı iç eklenerek kapatılır.Kaynar suya atılan mantılar haşlanarak pişirilir. Sona ayrılan tereyağı ile yoğrulan son hamur da açılır. Bıçakla dilimlenen hamur yuvarlanarak uzatılır ve küçük parçalara kesilir. Kesilen hamur parçaları yağda biber ve kuru nane ile kavurulur. Pişen mantı süzülüp sunum kabına alınır. Üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurt ve hamurlu sos eklenir.Kozan mantısı sunuma hazırdır.