“Sahrap’la Anadolu Lezzetleri” her hafta başka bir ilde yeni lezzetler keşfetmeye devam ediyor. Sahrap Soysal Türkiye’nin çini atölyesi olarak adlandırılan Kütahya’ya konuk oluyor.
Kütahya’da buğday ürünleri, hamurlu lezzetler ve süt ürünleri beslenmenin temelini oluşturuyor. En çok tüketilen yiyecekler arasında ev makarnası denen erişte, bulgur ve tarhana bulunur. Günlük sofralarda tarhana kadar bulgurun da yeri büyüktür. Kütahya'da bulgurun hemen hemen her çeşidinden çeşitli lezzetli yemekler yapılır. Etle hazırlanan güveç, şibitli tavuk tiridi, mercimekli haşhaşlı börek yöreye özgü lezzetler arasındadır.
Kütahya’da Hatice Ebeler’in evine konuk olan Sahrap Soysal, Hatice hanım ile mutfağa girip toz tarhana ile hazırlanan sıkıcık çorbası, su böreği tiridi ve lezzetli mi lezzetli kuru köfte hazırlıyor.