CANLI YAYIN
Sıkma
MALZEMELER:
Hamur için:
1 bayat ekmek
4 kase un
Tuz
Su
İç harcı için:
1 kg beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
4-5 dal taze soğan
2 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıkma YAPILIŞI:
Hamur için bayat ekmek birkaç saat önceden ıslatılır. Yumuşayan ekmek sıkılıp un ve tuz eklenerek yoğurulur. Gerekirse su eklenebilir. Hamur mayalanmaya bırakılır. Diğer tarafta soğanlar yemeklik doğranıp tereyağı ile kavrulur. Soğuduktan sonra rendelenmiş peynir, taze soğan ve kıyılmış maydanoz ile harmanlanır. Mayalanan hamurdan cevizden büyük parçalar kopartılıp oklava ile açılır. Sac üzerinde arkalı önlü kızartılır. Sac üzerinden alınıp bekletmeden tereyağı sürülüp iç harcından yayılır. Sıkı sıkı dürüm şeklinde sarılır.