CANLI YAYIN
Ayalı Çorba MALZEMELERİ
Yarım kilo köftelik et
1 demet maydanoz
1 çay bardağı pirinç
2 litre su
2 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Ayalı Çorba Yapılışı:
Köfteler için kıyma, tuz ve karabiber derin bir kabın içinde yoğurulur. Kıymadan parçalar kopartılıp misket büyüklüğünde toplar yuvarlanır. Bir tavada misket köfteler kızartılıp kenara alınır. Diğer tarafta çorba tenceresine su, salça, tuz ve karabiber alınıp kaynatılır. Kaynayan çorbaya pirinç ve şeker eklenip pişirilir. Çorbaya kızaran köfteler eklenip 5-10 dakika pişirilir. Son olarak üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alınır ve servis yapılır.