Pastırmalı Tarhana Çorbası
Malzemeler
Tarhanayı ıslatmak için;
3 yemek kaşığı toz tarhana
1 tutam nane
1 su bardağı su
Çorba için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
7 – 8 dilim pastırma
YAPILIŞI:
1 su bardağı suda, tarhana ve kuru naneyi en az 1 saat bekletin.
Bir çorba tenceresine tereyağını ilave edin ve eritin.
Eriyen tereyağınızın üzerine domates salçasını ilave edip hafif kavurun.
Ardından içerisine tarhana ve suyu ilave edin.
Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak kaynatın.
Kaynadıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 – 10 dakika pişirin.
Pastırmaları küp küp doğrayın yağsız bir tavada soteleyerek renk verin.
Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine pastırmaları ekleyerek sıcak servis edin.