CANLI YAYIN
Tandır Çorbası MALZEMELERİ
250-300 gr kuşbaşı et
2 kaşık süzme yoğurt
2 kaşık un
1 yumurtanın sarısı
Tereyağı
Tuz
Pul biber
Tandır Çorbası Yapılışı:
Et biraz kavrularak üzerini 3 parmak geçecek kadar su eklenerek 1 saat haşlanır. Haşlanan et süzülür. Etler ince ince didiklenir. Başka bir kapta su ile birlikte yoğurt ve yumurta ezilir. Un da eklenerek karıştırılır. Azar azar et suyundan eklenir. Daha sonra tüm et suyuna karışım dökülür. Karışım karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başlayınca etler eklenir. En son tuz eklenir, altı kapatılır. Üzerine tereyağı eritilerek pul biber ile servis edilir. Afiyet olsun.