Yarma Aşı Çorbası
MALZEMELER
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan – ince yemeklik doğranmış
1/2 adet kabak – küçük küp doğranmış
10 – 15 adet pazı sapı – ince doğranmış
6 su bardağı su
1,5 su bardağı yarma
Tuz
Beyaz biber
6 – 7 yaprak taze reyhan ya da 1 yemek kaşığı kuru reyhan
Meyanesi için;
400 gr. süzme yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
1 yemek kaşığı kuru nane
1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı
YAPILIŞI
Çorba tencerenizin içerisine zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
İçerisine ince yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif soteleyin.
Ardından küçük küp doğradığınız kabakları ve ince doğradığınız pazı saplarını ekleyip sotelemeye devam edin.
Suyunu ve önceden haşlamış olduğunuz yarmaları içerisine ekleyip kaynamaya bırakın.
Ayrı bir karıştırma kabında yoğurt, yumurta sarısı, un ve suyu iyice karıştırın.
Ardından temperleyerek yoğurtlu karışımı çorbaya ilave edin.
Bir taşım kaynatıp, ince doğradığınız reyhan, tuz ve beyaz biberi içerisine ilave edip ocaktan alın, sıcak servis edin.