CANLI YAYIN
Ankara Tava MALZEMELERİ
500 gr arpa şehriye
600 gr kemikli kuzu kol
1 soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çarliston biber
3 domates
Tuz, karabiber
Defne yaprağı
Tereyağı
Ankara Tava Yapılışı:
Geniş bir tencereye yağ alınıp eritilir. Etler tencereye alınıp kızartılır. Üzerine yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, defne yaprağı ve karabiber eklenir. Son olarak salça ve su eklenip iyice karıştırılarak harmanlanır ve pişirilir. Başka bir tencerede arpa şehriye kavrulur. Üzerine et suyu ve su eklenerek pişirilir. Arpa şehriye pilavı fırın kabına yayılır. Üzerine etler ve çok az et suyu gezdirilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.