CANLI YAYIN
Ciğer Yahni MALZEMELERİ
1 kilo dana ciğeri
2 soğan
3 diş sarımsak
2 yeşil biber
1 kapya (kırmızı) biber
1 çorba kaşığı salça
5 domates
Tuz
Karabiber
Kimyon
Üzeri için
Maydanoz
Taze soğan
Ciğer Yahni Yapılışı:
Ciğerler sıvı yağda yüksek ateşte kısa süreli pişirilir. Ayrı bir tencerede soğan kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine sarımsak, biberler ve salça eklenir. Az pişen ciğerlerde tencereye aktarılır. Ciğerler soğan ve biberlerle biraz kavrulduktan sonra üstüne küp küp doğranmış domatesler eklenir ve karıştırılmadan pişmeye bırakılır. Tencerenin kapağı tam açılmadan üzerine kenarından biraz su ve tuz eklenir. Ciğerler piştikten sonra karabiberi ve kimyonu koyulur. Maydanoz ve yeşil soğanla servis edilir.