X
X

Haşlama - Haşlama Tarifi - Haşlama Nasıl Yapılır?

Haşlama

Malzemeler

İncikleri haşlamak için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet kuzu incik

6 su bardağı su

Tane karabiber

2 adet defne yaprağı

Haşlamak için;

2 adet kereviz sapı - iri doğranmış

3 adet patates - iri küp doğranmış

1 adet havuç - iri doğranmış

10-12 adet arpacık soğan

Tuz

Karabiber

Meyanesi için;

1 yemek kaşığı un

1 adet yumurta sarısı

1/2 limon suyu

Yapılışı

Düdüklü tencereyi ocağa alıp zeytinyağını koyun ve ısıtın.

İnciklerin her tarafını mühürleyin.

Mühürlenen etlerinizin içerisine su, tane karabiber ve defne yapraklarını ilave edin.

Tencerenin ağzını kapatıp 40 – 45 dakika pişirin.

Etler iyice piştikten sonra defne yapraklarını çıkartın ve içine kereviz sapı, patates, havuç ve arpacık soğanları ekleyin.

Gerekirse su ilave edin.

Tuz ve karabiberi ilave edip sebzeler pişene kadar kaynatın.

Meyanesi için;

Bir karıştırma kabında un, yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın.

Haşlamanın suyundan bir kepçe alıp içerisine ekleyin ve sürekli çırparak iyice yedirin. Meyaneniz ılınana kadar bu işlemi devam ettirin.

Hazır olunca inciklerin üzerine ilave edin ve 1 – 2 taşım kaynatın.

Haşlamanızı servis edeceğiniz tabaklara alın ve sıcak servis edin.

Not: Küçük incikle çalışıyorsanız çorbanızı yaparken inciklerinizi tencereden çıkartıp kenara alın. Sebzeleriniz pişince etlerinizi tekrar tencerenize ilave edin.