Patatesli Tavuk Graten
MALZEMELER
3 adet tavuk kalça
2 adet patates
Tavukları Haşlamak için;
2,5 litre su
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet defne yaprağı
1 adet kereviz sapı
3 – 4 adet tane karabiber
Kreması için Malzemeler
2 su bardağı krema – 400 ml.
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı kuru cranberry – turna yemişi
Tuz
Karabiber
Muskat – rende
Üzeri için;
Taze kekik
Kaşar peyniri
YAPILIŞI
Patateslerinizi mandolin yardımıyla ince ince doğrayın.
Haşlanan tavuklarınızı didikleyin.
Tavuklarınız çok kuruysa haşladığınız tavuğun suyuyla hafif ıslatabilirsiniz.
Kreması için;
Bir parçalayıcının içerisine süt ve kuru cranberryi ekleyip, çekin.
Ardından krema, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip, çekmeye devam edin.
Birleştirmek için;
Grateni yapacağınız fırın kabının tabanına kremadan biraz dökün.
Ardından bir kat patates, bir kat tavuk ve bir kat krema olacak şekilde yerleştirin.
En üst katına patates katmanı dizin, krema döküp, yayın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Ardından rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiştirin ve peynir eriyene kadar pişirmeye devam edin.
Fırından çıkan gratenizin üzerine taze kekik serperek servis edin.