Tavuklu Tepsi Kebabı
Malzemeler
1 kilo kemiksiz tavuk but
8 - 10 diş sarımsak
10 – 15 diş arpacık soğan
3 - 4 adet domates
6 – 7 adet köy biberi
Sosu için;
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Üzeri için;
100 gr. tereyağı
Yapılışı
Tavuklarınızı iri kuşbaşı doğrayın.
Dikdörtgen cam fırın kabınızı tereyağıyla yağlayın.
Doğradığınız tavukları yağladığınız cam fırın kabına üst üste olmayacak şekilde yayın. Sarımsaklarınız iriyse ikiye bölün, büyükse bütün olacak şekilde tavukların aralarına serpin.
Arpacık soğanlar, iri doğradığınız biberler ve dörde böldüğünüz domatesleri tavukların üzerine dizin.
Sosu için;
Bir karıştırma kabında salçalar, tuz, karabiber, kuru kekik ve pul biberi karıştırıp tavukların üzerine gezdirin.
Tereyağını parça parça olacak şekilde tepsinin her tarafına yerleştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Sıcak servis edin.