Yoğurtlu Sultan Kebabı
MALZEMELER
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
2 adet yeşil dolmalık biber
2 adet soğan
1 adet havuç - rende
Tuz
Karabiber
2 adet tavuk göğüs - küçük küp doğranmış
10 - 15 adet siyah zeytin - çekirdeği çıkartılmış, ince doğranmış
7 - 8 adet kurutulmuş domates - ince doğranmış
2 - 3 yemek kaşığı soya sos
2 dolu tutam kuru nane
Börek için;
3 adet yufka
Zeytinyağı
Su
Üzeri için;
Tavuk suyu
Yoğurt için;
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Yağı için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI:
Biberlerinizi ve soğanlarınızı ince yemeklik doğrayın.
Zeytinlerinizin çekirdeklerini çıkartıp ince doğrayın.
Kuru domateslerinizi ince doğrayın.
Tavanızı ocağa alın ve içerisine zeytinyağı ekleyip ısıtın.
Tavanızın içerisine ilk olarak biberlerinizi alın ve hafif soteleyin.
Ardından içerisine soğan, havuç, tuz ve karabiberi ekleyip sotelemeye devam edin.
Sotelenen sebzelerinizin içerisine küçük küp doğradığınız tavukları ekleyin ve soteleyin.
Siyah zeytin ve kurutulmuş domatesi de ekleyin.
İçerisine soya sos ve kuru nane ekleyip karıştırın.
Yufkanızı tezgahınıza alın ve 4 eşit parçaya bölün.
Her bir yufkanın geniş kısmını kendinize doğru serin ve hazırladığınız zeytinyağlı suyla ıslatıp iç harçtan geniş kısmına yayın.
Kenarlarından kapatarak sigara böreği gibi sarın.
Sardığınız böreklerinizi 2 parmak kalınlığında kesin.
Yuvarlak cam fırın tepsinizi tereyağıyla yağlayın ve hazırladığınız yufkaları içerisine dizip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika üzeri çıtırlaşana kadar pişirin.
Fırından çıkan ve çıtırlaşan hamurlara tavuk suyu ilave edip 5 – 10 dakika daha pişirin.
Üzeri için;
Bir tavada zeytinyağı ve tereyağını eritin.
İçerisine pul biber ekleyin ve karıştırın.
Yoğurdu bir karıştırma kabının içerisine ekleyin ve ezilmiş sarımsakları içerisine ekleyip karıştırın.
Birleştirmek için;
Fırından çıkan hamurlarınızın üzerine hazırladığınız yoğurdu ve biberli yağdan gezdirerek servis edin.