Çikolatalı Çiçek Çörek
MALZEMELER
Hamuru için;
2,5 çay kaşığı kuru maya
1/2 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
2 – 3 tutam tuz
100 gr. tereyağı – soğuk, küp küp kesilmiş
3 su bardağı un
Araları için;
Çikolatalı Fındık Kreması
Üzeri için;
Yumurta sarısı
YAPILIŞI
Hamuru için;
Küçük bir karıştırma kabında kuru maya, ılık süt ve toz şekeri karıştırın.
Bir karıştırma kabının içerisine tereyağı ve unu alıp kum gibi oluncaya kadar elinizle ovalayın.
Mayalı ve sütlü karışımın içerisine yumurtaları ekleyip, çırpın.
Ortasını havuz gibi açın ve hazırladığınız sıvı karışımı içerisine ekleyip bir çatal yardımıyla sıvı harcı yavaş yavaş unlu karışıma yedirin.
Karışım hafif kıvam alınca tezgaha alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurun.
Hamuru yoğurmuş olduğunuz kabın içerisine alın ve kabın ağzını hiç hava almayacak şekilde bir streç film ile iyice kapatın.
Hamurunuzu 1 – 1,5 saat boyunca oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
Birleştirmek için;
Hamurunuz mayalanınca bir kere daha yoğurun.
Ardından hamuru 4 parçaya bölün.
Böldüğünüz hamurları iki yağlı kağıt arasında yemek tabağı büyüklüğünde ve 2 cm kalınlığında açın.
Açtığınız hamurlardan ilkini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize alın.
Hamurunuzun üzerine 2 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması sürün ve her tarafına yayın.
Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın ama en üzerine çikolatalı fındık kreması sürmeyin.
Hazırladığınız hamurun ortasına bir su bardağı yerleştirin.
Bardağın çevresinden 16 eşit parça kesin.
Her parçayı kendi etrafında dışarıya doğru 2 kez döndürün.
Döndürdüğünüz 2 hamuru uçlarından birleştirin.
Bu şekilde 8 yapraklı bir çiçek görünümü elde edeceksiniz.
Fırına atmadan önce 5 – 10 dakika hafif bir tepsi mayalaması yapın.
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.
Not: Her kat için 2 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması yeterli oluyor.