Çikolatalı Pizza
MALZEMELER
Hamuru için;
240 gr. un
60 gr. semolina
3 gr. yaş maya
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 – 4 tutam tuz
Harcı için;
Çikolatalı fındık kreması
Muz
Fındık – kırılmış
YAPILIŞI
Hamuru için;
Un ve semolinayı bir kapta karıştırın.
Ayrı bir kapta yaş maya, su ve zeytinyağını karıştırın.
Unun ortasını açın ve mayalı karışımı dökün.
Önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle yoğurmaya başlayın.
Kenarlarından tuz ekleyin ve hamurunuzu tezgahta yoğurmaya devam edin.Hazırladığınız hamuru karıştırma kabının içerisine alın ve üzerini bir streç filmle sıkıca kapatarak 45 dakika mayalandırın.
Mayalanan hamurunuzu 4 eşit parçaya bölün ve 15 dakika semolina serptiğiniz tezgahınızın üzerinde, üstüne hafif nemli bez örterek mayalandırın.
Birleştirmek için;
Hamurlarınız mayalanınca bir parçasını alın ve tezgahınıza semolina serperek bir oklava yardımıyla yuvarlak açın.
Yuvarlak hamurunuzun yarısına çikolatalı fındık kreması, ince dilimlenmiş muzlar ve kırılmış fındıkları koyup hamurun boş olan kısmını üzerine katlayın.
Ardından pizzalarınızı fırın taşı koyduğunuz 200 – 220 derecede alt tabanı ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika pişirin.