Kandil Simidi
Malzemeler
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mahlep
1 tutam tuz
250 gr. tereyağı – erimiş
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu
1 yemek yumurtanın beyazı
Susam
Yapılışı
Hamuru için;
Bir karıştırma kabının içerisine un, kabartma tozu, toz şeker, mahlep ve tuzu ilave edip bir çatal yardımıyla karıştırın.
Ayrı bir karıştırma kabında erimiş tereyağı, ayçiçek yağı ve yoğurdu iyice karıştırın.
Kuruların olduğu kabın ortasını açın ve sıvı harcı içerisine ilave edin.
Bir çatal ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın.
Hazırladığınız hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.
Birleştirmek için;
Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizle uzun şeritler yapın ve kendi etrafında döndürüp simit şekli verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabınıza simitleri dizin.
Susam serpmek istediğiniz simitlerin üzerine yumurta beyazı, çörekotu serpmek istediğiniz simitlerin üzerine yumurta sarısı sürün.
Ardından susam ve çörek otunu serpin ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.