Patates Mantısı (Gnocchi)
MALZEMELER
Hamuru için;
400 - 450 gr patates - haşlanmış ve sıcak halde
1 dolu tutam tuz
½ adet muskat rendelenecek
2 yemek kaşığı sıcak su
1 adet yumurta
100 gr un - patatesin cinsine göre
Sosu için;
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
4-5 yaprak taze adaçayı
100 ml krema - ½ paket
Üzeri için;
Rendelenmiş parmesan peyniri
YAPILIŞI
Hamuru için;
Patateslerinizi haşlayın.
Haşlanan patateslerinizin kabuklarını soyun ve karıştırma kabına alın.
Üzerine tuz ve muskatı ilave edip bir patates ezici yardımıyla ezin.
Sıcak suyu ilave edip ezmeye devam edin.
Hafif ılınınca yumurtayı içerisine ekleyin ve yumurtayı pişirmeden ezmeye devam edin.
Hafif sıvı bir harç elde edince içerisine unu ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın.
Hazırladığınız hamurunuzu bir sıkma poşetinin içerisine alın.
Hazır olan hamurunuzu buzdolabında dinlendirin.
Pişirmek için;
Tencerenize suyu ekleyin ve kaynatın.
Kaynayan suyunuzun içerisine mantı hamurunuzu küçük mantılar olacak şekilde sıkın.
Hamurunuzu kesmek için bir makastan yardım alın.
Hazırladığınız patates hamurlarını kaynayan suya atın ve haşlamaya bırakın.
Sosu için;
Tavanızı ocağa alın ve zeytinyağını ekleyip ısıtın.
İçerisine ince kıyılmış sarımsak ve taze adaçayı ekleyip karıştırın.
Kremayı ilave edin ve hafif ısıtın.
Haşlanan patates mantılarınızı sosunuzun içerisine alın ve karıştırın.
Hazır olan patates mantılarınızı servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serperek sıcak servis edin.