Peynirli Tepsi Böreği
Malzemeler
4 yufka
Tereyağı – tepsiyi yağlamak için
Sıvı harç için;
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
Arası için;
1 su bardağı beyaz peynir – rende
1 su bardağı taze kaşar – rende
1 demet maydanoz
Üzeri için;
Çörekotu
Yapılışı
Arası için;
Peynirlerinizi rendeleyin.
Maydanozlarınızı ince ince doğrayın.
Sıvı harç için;
Bir karıştırma kabına süt, yumurta, yoğurt ve ayçiçek yağını ilave edip iyice çırpın.
Birleştirmek için;
Fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayın.
Fırın tepsinizin üzerine yufkanızı dışarıya sarkacak şekilde serin ve hazırladığınız sıvı harcı üzerine serpiştirin.
İkinci yufkayı tepsinizin tam içine oturacak şekilde serin ve sıvı harçtan serpiştirin.
Rendelediğiniz peynirleri ve maydanozu içerisine serpiştirin.
Üzerine üçüncü yufkanızı aynı şekilde tepsinizin tam içine oturacak şekilde buruşturarak yerleştirin ve sıvı harçtan serpiştirin.
Dördüncü yufkayı da aynı şekilde hazırlayın ve kenardaki sarkan yufkaları üzerine kapatıp sıvı harçtan sürün.
Ardından böreğinizi dilimleyin ve her dilimin kenarlarına sıvı harçtan sürün.
Her dilimin ortasına çörekotu serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika pişirin.
Fırından çıkınca biraz dinlendirip ılık servis edin.