Sebzeli Mini Burgerler
MALZEMELER
Mini burger ekmekleri
Sebzeli Köfte için;
200 gr. kıyma
1 adet küçük boy soğan – rende
1 adet kabak
1 adet havuç
5 – 6 yaprak fesleğen
1/2 su bardağı panko
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Sosu için;
3 yemek kaşığı ketçap
3 yemek kaşığı mayonez
2 – 3 adet salatalık turşusu
1/4 adet soğan
YAPILIŞI
Sebzeli köfte için;
Bir karıştırma kabının içerisine kıymayı alın.
İçerisine ince doğradığınız fesleğeni alın.
Havucunuzu ve soğanınızı rendenin ince tarafıyla rendeleyip kıymanın içerisine alın.
Kabağınızı ayrı bir kapta rendenin kalın tarafıyla rendeleyin ve kıymanın içerisine ekleyin.
Tuz, karabiber, yumurta ve pankoyu da içerisine ilave edip, yoğurun.
Yoğurduğunuz kıymayı hafif toplaması için buzdolabında bekletin.
Köfte harcınızı buzdolabından çıkartın ve 60 gramlık köfteler hazırlayın.
Yaklaşık 8 adet köfte çıkacaktır.
Birleştirmek için;
Bir tavayı ocağa alın ve ısıtın.
Köftelerinizi tavaya alın ve pişirin.
Salatalık turşularınızı ve soğanınızı küçük küp olacak şekilde doğrayıp, sos için olan bütün malzemelere birlikte karıştırın.
Mini burger ekmeklerinizi ortadan ikiye bölün.
Hazırladığınız sosu ekmeğinize yayın ve köftenizi içerisine koyup üzerini ekmeğinizin kapağını kapatarak servis edin.