Karnabahar Tempura
MALZEMELER
350 gr karnabahar - 1/2 karnabahar
Tempura için;
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 şişe soda
Tuz
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı
Sosu için;
10-15 yaprak taze nane
1 çay kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
YAPILIŞI:
Karnabahar için;
Karnabaharlarınızı küçük ağaçlar olacak şekilde kesin.
Ardından tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
Isınan tavanızın içerisine karnabaharları alın ve hafif pişirin.
Tempura için;
Bir karıştırma kabında un, tuz ve sodayı karıştırın.
Ayrı bir kaba un ve tuzu alıp karıştırın.
Hafif pişirdiğiniz karnabaharları tempuraya batırın ve una alıp bulayın.
Ardından tekrar tempura ve una alıp bulayın.
Pişirmek için;
Tencerenizi ocağa alın ve içerisine ayçiçek yağı ilave edip ısıtın.
Isınan yağınızın içerisine karnabaharlarınızı alın ve kızartın.
Pişen karnabaharlarınızı havlu kağıt serili bir tabağa çıkartın.
Sosu için;
Taze nane ve toz şekeri havanda iyice ezin.
Ardında süzme yoğurtla karıştırın ve bir kaseye alın.
Kenarlarına kızarttığınız karnabaharları alın ve servis edin.