Malzemeler:
1 kase yarma
1 kase bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
½ çay bardağı limon suyu
Sosu için:
6 adet domates
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı salça
½ bardak sıvı yağ
Üzeri için:
Maydanoz
Yapılışı:
Islatılıp suyunu çeken birer kase bulgur ve yarma 1 tatlı kaşığı biber salçasıyla iyice yoğurulur.
Kıvamını bulan köfte harcından küçük parçalar koparılarak avuç içince yuvarlanıp, üzerlerine bastırılarak şekil verilir.
Hazırlanan köfteler kaynayan suya atılarak haşlanmaya başlanırken üzerine yarım çay bardağı limon suyu eklenir.
Yemeğin sosu için 1 baş sarımsak rendelenir, maydanozlar da incecik doğranır.
Kabukları soyulan 6 domates rendelenerek sarımsakla karıştırılır ve üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber eklenir.
Bir tatlı kaşığı da salça eklenen sos yarım bardak sıvı yağ eklenerek pişirilmeye başlanır.
Pişen köfteler ocaktan alınarak suyu süzülerek sos pişene kadar dinlendirilir.
Sos piştikten sonra dinlenen köftelerin üzerine dökülerek karıştırılır.
Yemek soğuduktan sonra üzerine doğranan maydanozlar eklenir.