CANLI YAYIN
Firik Pilavı
MALZEMELER
2 avuç tel şehriye
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı firik bulguru
1/2 su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
Tuz
Karabiber
2 su bardağı et suyu
2 su bardağı su
2 avuç ceviz
Yapılışı:
Pilav tenceresine tel şehriyeleri koyun ve hafif renk alıncaya kadar kavurun.
Şehriyeler renk almaya başlayınca ayçiçek yağı ve tereyağı ilave edip kavurun.
Yıkanmış firik ve bulguru ilave edip kavurmaya edin.
1 – 2 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve kuru fesleğeni ekleyip karıştırın.
Sularını ilave edip pişmeye bırakın.
Suyunu çektikten sonra iri kıydığınız cevizi ilave edin ve kapağı kapalı olarak dinlenmeye bırakın.