CANLI YAYIN
Limonlu Yaseminli Pilav
MALZEMELER
2,5 su bardağı yasemin pirinci
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Beyaz biber
1 adet defne yaprağı
1 adet limon
YAPILIŞI
Suyunuzu tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
Suyunuz kaynayınca içerisine tereyağını ekleyin ve eritin.
Tereyağınız eriyince içerisine yıkadığınız pirinçler, tuz, beyaz biber ve defne yaprağını ilave edip karıştırın.
Tencerenizin kapağını kapayın ve suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav suyunu tamamen çektiğinde kapağını açın, dilimlediğiniz limonları ekleyin ve bir tur karıştırarak havalandırın.
Defne yaprağını çıkartın ve tekrar kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
Sıcak servis edin.