Cevizli Tulum Peynirli Makarna
MALZEMELER
500 gram dilediğiniz bir makarna
Su
Tuz
Harcı için;
2 avuç ceviz
2 - 3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
10 - 12 adet kurutulmuş domates
3 - 4 dal taze soğan
200 gram tulum peyniri
2 dal taze kişniş
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Kaynayan tuzlu suda makarnalarınızı haşlayın.
Makarnanızı haşladığınız sudan biraz kenara ayırın ve makarnanızı süzün.
Ayrı bir tavayı ocağa alın ve ısıtın.
İnce kıydığınız cevizleri tavanıza alın ve birkaç tur çevirin.
İnce kıydığınız sarımsakları ve zeytinyağını ekleyip çevirin.
İnce doğradığınız kuru domatesleri içerisine ekleyin.
Taze soğanın yeşil kısımlarını doğrayın ve tavanıza ekleyin.
Makarnayı haşladığınız sudan tavanıza 1 kepçe ilave edin.
Makarnaları ekleyip karıştırın.
Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Ateşten aldıktan sonra tulum peyniri ve ince doğranmış taze kişniş ekleyip servis edin.