Malzemeler:
1 kg kemikli kuzu eti
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru üzüm
2 adet soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Yapılışı:
1 kg kemikli kuzu eti haşlanıp iri iri didiklenir.
2 adet soğan yemeklik doğranır ve 1 çay kaşığı karabiberle ovulur.
2 su bardağı pirinç yıkanıp süzülür.
2 yemek kaşığı tereyağında karabiberle ovulan soğanlar kavrulur.
Üzeri sırasıyla didiklenen etler, haşlanmış 1 su bardağı nohut, 1 su bardağı kuru üzüm ve pirinçle kaplanır.
Pirinçlerin üzerine tane karabiber atılır.
Etin suyu arzuya göre tuzla karıştırılıp pilavın üzerine dökülür.
Pilavın üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı parça parça yerleştirilir.
Pilav suyunu çekene kadar pişirilip ters çevrilerek servis tabağına alınır.
Hoşafla servis edilebilir.