X
X

Divriği Pilavı - Divriği Pilavı Tarifi - Divriği Pilavı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

1 kg kemikli kuzu eti
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru üzüm
2 adet soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tane karabiber

Yapılışı:

1 kg kemikli kuzu eti haşlanıp iri iri didiklenir.

2 adet soğan yemeklik doğranır ve 1 çay kaşığı karabiberle ovulur.

2 su bardağı pirinç yıkanıp süzülür.

2 yemek kaşığı tereyağında karabiberle ovulan soğanlar kavrulur.

Üzeri sırasıyla didiklenen etler, haşlanmış 1 su bardağı nohut, 1 su bardağı kuru üzüm ve pirinçle kaplanır.

Pirinçlerin üzerine tane  karabiber atılır.

Etin suyu arzuya göre tuzla karıştırılıp pilavın üzerine dökülür.

Pilavın üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı parça parça yerleştirilir.

Pilav suyunu çekene kadar pişirilip ters çevrilerek servis tabağına alınır.

Hoşafla servis edilebilir.