Duvaklı Pilav
MALZEMELER
3 yemek kaşığı tereyağı
2 avuç soyulmuş badem içi
3 su bardağı baldo pirinci
1 avuç kuş üzümü
1 tatlı kaşığı mahlep
Tuz
Karabiber
4 su bardağı su
Kıyma için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet çarliston biber
1 adet soğan
300 gram köftelik kıyma
1 tatlı kaşığı mahlep
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Pilav için;
Tencerenizi ocağa alın ve tereyağını koyup, eritin.
Bademleri ekleyin ve hafif kavurun.
Ardından pirinçleri koyun ve bir tur karıştırın.
Kuş üzümünü de ekleyip, kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve mahlebi ekleyip, karıştırın.
Suyunu çekin ve pişmesi için kapağını kapatıp, orta ateşte pişirin.
Suyunu çekince demlenmesi için üzerine bir havlu kağıt kapatın ve demlendirin.
Kıyması için;
Tavanızı ocağa alın, içerisine zeytinyağı ekleyip, ısıtın.
Küp doğradığınız biberleri ekleyin ve kavurun.
Ardından küp doğradığınız soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin. En son tuz, karabiber ve mahlebi ekleyip karıştırıp, pişmeye bırakın
Birleştirmek için;
26 – 28 cm’lik derin bir cam kabın tabanına kıymayı ekleyin ve yayın.
Üzerine demlendirdiğiniz pilavı ekleyip, yayın.
Servis edeceğiniz tabağa ters çevirerek çıkartın ve servis edin.