Malzemeler:
Yarım kg. pirinç
1 kg kuzu kuşbaşı et
1 büyük soğan
200 gr mantar (içi kızıl veya Kanlıca mantarı)
2 domates
150 gr tereyağı
Tuz, Karabiber
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 demet dereotu
Yapılışı:
Kuşbaşı et bir tencerede kendi suyunu verip çekinceye kadar pişirilir.
50 gram tereyağı ve doğranmış soğan ilave edilip birlikte kavrulur.
Mantar ve kuşbaşı doğranmış domatesler ilave edilip kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Başka bir tencerede 10 dakika ıslatılmış pirinç kavrulur ve etli harç ilave edilir.
Üzerine su, tuz ve karabiber eklenir.
Pilav pişince tencere bir bezle sarılarak 2 saat demlendirilir.
Demlenen pilav yuvarlak servis tabağına ters çevrilir.
Üzerine bir su bardağı iri kıyılmış ceviz ve kıyılmış dereotu yayılır.