Patlıcanlı Makarna
MALZEMELER
1 paket burgu makarna - 500 gr.
2 adet patlıcan - iri küp doğranmış
Zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı domates püresi
1 adet domates - küp doğranmış
5 yaprak fesleğen
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı balzamik sirke
1 avuç ceviz
Yapılışı:
Makarnanızı tuzlu suda haşlayın. Patlıcanlarınızı iri küp doğrayın.
Tavanızı ocağa alın ve tavanızın tabanı dolacak kadar zeytinyağı ekleyip ısıtın.
Isınan tavanızın içerisine patlıcanları ekleyip soteleyin. Hafif yumuşayınca içerisine soğan ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edin.
Üzerine domates püresi, doğranmış domates, iri doğranmış ceviz, tuz ve balzamik sirke ekleyip karıştırın.
Fesleğeni ekleyin ve haşladığınız makarnayı sosun içerisine ekleyip karıştırın.
Servis edeceğiniz tabağa alın ve servis edin.
Not: Dilerseniz içerisine siyah zeytin de ekleyebilirsiniz.