Sebzeli Bulgur Pilavı
Malzemeler
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil sivri biber
10 adet mantar
2 su bardağı pilavlık bulgur
Tuz
Karabiber
1 dolu tutam nane
4 su bardağı su
10 dal dereotu
Yapılışı
Pilav tenceresine tereyağı ve ayçiçek yağını koyup ısıtın.
Soğan ve biberleri iri yemeklik doğrayın.
Mantarlarınızı ince dilimleyin.
Tencereniz ısınınca içerisine sırasıyla soğan, yeşil biber, kırmızı biber ve mantarı ekleyerek soteleyin.
Sudan geçirdiğiniz bulguru ekleyip karıştırın.
Tuz, karabiber ve kuru nane ekleyip birkaç tur karıştırın.
Pilav suyunu çektiğinde kenara alın ve üzerine bir mutfak havlusu örtüp dinlendirin.
Üzerine ince kıyılmış dereotu serperek servis edin.