CANLI YAYIN
Çıtır Tavuk
MALZEMELER
2 adet tavuk göğüs
Bulamak için;
Un
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Baharatlı mısır cipsi
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı
Ballı Hardal için;
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı hardal
3 yemek kaşığı mayonez
YAPILIŞI:
Bir kaba cipsi koyun ve elinizle parçalayın.
Bir kaba yumurta ve kremayı koyun ve iyice çırpın.
Bir kaba unu ekleyin.
İçerisine tuz ve karabiber de ekleyin.
Tavuk göğsünü uzun şeritler halinde doğrayın.
Tavukları sırasıyla una, yumurtalı karışıma ve cipse bulayın.
İyice kızmış derin yağda kızartın.
Ballı hardal için;
Bal, hardal ve mayonezi bir kapta karıştırın.
Ardından servis edeceğiniz kaseye alın ve tavuklarınızın yanında servis edin.