X
X

Çıtır Tavuk - Çıtır Tavuk Tarifi - Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?

Çıtır Tavuk

MALZEMELER

2 adet tavuk göğüs

Bulamak için;

Un
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Baharatlı mısır cipsi

Kızartmak için;

Ayçiçek yağı

Ballı Hardal için;

1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı hardal
3 yemek kaşığı mayonez

YAPILIŞI:

Bir kaba cipsi koyun ve elinizle parçalayın.
Bir kaba yumurta ve kremayı koyun ve iyice çırpın.
Bir kaba unu ekleyin.
İçerisine tuz ve karabiber de ekleyin.
Tavuk göğsünü uzun şeritler halinde doğrayın.
Tavukları sırasıyla una, yumurtalı karışıma ve cipse bulayın.
İyice kızmış derin yağda kızartın.

Ballı hardal için;
Bal, hardal ve mayonezi bir kapta karıştırın.
Ardından servis edeceğiniz kaseye alın ve tavuklarınızın yanında servis edin.