Malzemeler:
1 kg ıspanak
15 sap taze soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 kase mısır
Sosu için:
1 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
Nar ekşisi
Üzeri için:
Tulum peyniri
YAPILIŞI:
1 su bardağı pilavlık bulgur, 1 tatlı kaşığı tuz eklenen 2 bardak suda haşlanır.
1 kilo ıspanak, 15 sap taze soğan, 1 demet dereotu ve 1 demet maydanoz çok ince olmayacak şekilde doğranır ve bir servis tabağına alınır.
Üzerine haşlanan bulgur ve 1 kase mısır ilave edilir, 1 adet limon, 1 çay bardağı zeytinyağı ve nar ekşisiyle hazırlanan sosu gezdirilir, tulum peyniriyle süslenir.
Ispanak Salatası, servise hazırdır.