Malzemeler:
6 adet kabak
4 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet soğan
2 yemek kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
½ çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
2 yemek kaşığı yoğurt
Sarımsak
Yapılışı:
Soğanlar doğranarak genişçe bir tencereye atılır.
Biberler boylamasına kesilir saplarından ayrılır ve doğranır ve tencereye atılır.
Kabak cacığının salçası da eklenerek sıvı yağla kavrulur.
Biber salçasının acımtırak tadı aynı miktarda domates salçasıyla dengelenir.
Kabaklar da tencereye ilave edilir.
Kabakların üzerine az miktar çıkacak kadar suyu dökülür.
Süzgeçte bulgur yıkanır ve tencereye dökülür.
Pişmeye bırakılan yemek derin bir kaseye aktarılır ve sarımsaklı yoğurtla servis edilir.