Kışlık Domates Reçeli - Kışlık Domates Reçeli Tarifi - Kışlık Domates Reçeli Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 500 gr sert ham (hatta hurma domates, roma yumurta domates de olur sonuç güzel çıkar. Sert olmalı bahçedeki kızarmayan domates de olur)
- 1 kg şeker
- 1 çubuk tarçın
- 8 tane karanfil tanesi
- 1 bardak su
Yapılışı:
- Tencereye sıcak su koyun ve domatesleri dipten çapraz çizin. Sıcak suda şoklayın. 3-4 dakika atın soğuk buzlu suya, tekrar alın, kabuklar soyulur o çiziklerden geriye. Göbek kısmından kesici şiş bıçak ucu vs gibi girin ve sokarak hafifçe tabi çekirdekleri boşaltın.
- Şekeri karamel olarak eritin ve 3,5 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın.
- Çubuk tarçın ve karanfili de ekleyin.
- Şerbet kıvamı olunca domatesleri de ekleyin ve kısık ateşte domatesler şeffaflaşıncaya dek içleri plastik bir görünüme döneceği vakit (bunda 20 dakika sonradır) 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyin ve 7 dakika böyle kaynatın.
- Altını kapatın ve kaşıkla akışkanlığını test edin. Keza şeker deyip geçmeyin farklı tatlı olan var bir de kesinlikle pencere kapı ceuranında kalmamalı.
- Reçelin şekerlenmemesi için bir çimdik de tereyağı atarsanız en başta küfü köpüğü önler, püf noktası:)
- Kavanoza sıcak iken dökün, önce tarçın ve karanfillerden arıtın ama çatal yardımıyla çıkarın ve işte domates reçeliniz