Kışlık Ezme - Kışlık Ezme Tarifi - Kışlık Ezme Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 2 kilo domates
- 7 adet küçük kırmızı kapya biber büyüklerden olursa 3-4 tane yeter.
- Bir bağ maydanoz
- 6-7 tane acı biber isterseniz miktarı arttıra bilirsiniz.
- Bir su bardağı sıvı yağ zeytinyağı olursa daha iyi
- bir buçuk kahve fincanı elma sirkesi
- bir yemek kaşığı iri tuz yada ince tuz
- 2-3 diş sarımsak
Yapılışı
- Domateslerin kabuklarını soyup içindeki sulu çekirdek kısmını çıkarın yada elinizle sıkarak suyunu alın. Doğrayıp süzgece alın.
- Kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve yıkayıp bir kaç parçaya bölün.
- Maydanozların saplarından ayırıp yıkayın .Biberlerin üzerine doğrayın.
- Suyu iyice süzülen domatesleriniz ve isterseniz 2-3 diş sarımsak ve yıkayıp doğradığınız yeşil biberlerle beraber blendırdan geçirin.
- Ayrı bir kaba dökün ve yağ, sirke, tuz ekleyin .Tuzunu tadarak ayarlayın.İri tuz hemen erimediği için zor anlaşılıyor ince tuzla normal yediğinizden çok az daha tuzlu olması gerek.
- Ekleyin temiz kavanozlara doldurun.Kapağını kapatıp buz dolabında saklayın.
- Bir hafta sonra yemeye hazır. Tüketirken içine ceviz ekleyebilir siniz. Bu tarifle 3 yarım kavanoz çıkıyor.