Meyveli Kereviz Salatası
MALZEMELER
2 adet kereviz – rende
Limon – kereviz için
1/4 adet yeşil elma
1 adet yedikule marul
8 – 10 yaprak taze nane
1 avuç üzüm
1/2 su bardağı ceviz
Portakal kabuğu – rende
Sosu için;
4 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak – ezilmiş
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı dijon hardalı
1 yemek kaşığı bal
1/2 portakalın suyu
Tuz
Beyaz biber
YAPILIŞI
Kerevizlerinizin kabuklarını soyun ve kararmaması için üzerine limon suyu sürüp, limonlu suda bekletin.
Kuru üzümlerinizi suda bekletin.
Elmaları kısa kibrit çöpü olacak şekilde doğrayın.
Marulları ince kıyın.
Cevizleri ince dilimleyin.
Taze naneleri ince ince kıyın.
Bir karıştırma kabına kerevizlerinizi rendeleyin.
Üzerine yoğurt, mayonez, sarımsak, hardal, bal, portakal suyu, tuz ve beyaz biberi ekleyip karıştırın.
Üzümlerin suyunu süzün ve bütün hepsini kerevizle karıştırın.
Üzerine zeytinyağı gezdirin ve karıştırın.
Hazır olan salatanızı servis tabağına alıp, servis edin.
Not: Dilerseniz kerevizlerinizi rendeleyip, tuzla ovabilirsiniz ama elinizle sularını iyice süzmeyi unutmayın.