Malzemeler:
1 demet pırasa
1 kase un
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Yapılışı:
Pırasalar birer parmak uzunluğunda doğranır.
1 tatlı kaşığı tuz serpilen kaynayan suda haşlanıp soğutulur.
Tencereye bol sıvıyağ konulur.
Pırasalar una bulanıp kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartılır.
Sos için; ayrı bir tavada pulbiber ve biraz sıvıyağ kızdırılır.
3 diş sarımsak dövülüp 1 kase yoğurtla karıştırılır.
Kızarmış pırasaların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Biberli sos gezdirilir.
Pırasa Yoğurtlusu servise hazırdır.