Malzemeler:
2 adet tavuk göğüs eti
1 adet tavuk but
4 Adet taze soğan
4 Yemek kaşığı tahin
1 Çay kaşığı toz şeker
2 Yemek kaşığı susam
1 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk suyu
Limon suyu
Marul
Taze nane
Çeri domates
Yapılışı:
2 adet tavuk göğüs eti ve 1 adet tavuk budu tuzlu suda haşlanır ve soğuyunca küp küp doğranıp bir kenara alınır.
2 Yemek kaşığı susam, zeytinyağında renkleri hafif dönene kadar kavrulur.
4 Adet taze soğan ince ince doğranıp derin bir kaba alınır.
Üzerine kavrulmuş susam, 4 yemek kaşığı tahin, 1 çay kaşığı toz şeker, 7-8 yemek kaşığı tavuk suyu, limon suyu, tuz ve karabiber ilave edilip karıştırılır.
Servis kabının tabanına marullar dizilir ve hazırlanan salata marulların üzerine yerleştirilir.
Üzerine yağsız tavada kavrulmuş dolmalık fıstıklar ilave edilir.
Çeri domates ve taze nane ile süslenerek servis yapılır.