Üç Katlı Salata
Malzemeleri
Zeytinyağı
Patatesli Katman için;
4 adet iri boy patates
Muskat
Tuz
Beyaz biber
Havuçlu Katman için;
3 adet havuç
Tuz
Pancarlı Katman için;
2 adet pancar
Yeşil Yağ için;
1 su bardağından iki parmak eksik zeytinyağı - 100 gram
1/2 bağ maydanoz - 50 gram
5 - 6 dal taze soğan taze soğan - 25 gram
Üzeri için;
1 avuç ceviz
1/4 bağ maydanoz
YAPILIŞI:
Patates, havuç ve pancarı haşlayın.
Patatesin kabuklarını soyun.
Patateslerinizi rendenizin ince tarafıyla rendeleyin.
İçerisine muskat rendesi, tuz ve beyaz biber ekleyin.
Ardından yoğurun.
Havuçların kabuklarını soyun.
Bir karıştırma kabına alın ve içerisine tuz ekleyip iyice ezin.
Pancarların kabuklarını soyun.
Bir karıştırma kabına alın ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Yeşil Yağ için;
Bir rondoda zeytinyağı, maydanoz ve taze soğanı iyice çekin.
Bir sos tenceresine alın ve çok kısık ateşte parmağınızı yakmayacak kıvama kadar ısıtın.
Bir kaba alın ve bu kabı buzlu bir kaseye oturtun.
Bu işlem yağınızın çabuk soğumasını ve kıvam almasını sağlar.
Birleştirmek için;
Servis edeceğiniz kasenin tabanına patates püresinin 5’te 1’ini elinizle yayın.
Üzerine pancarları ekleyin ve iyice yayın.
Pancarın üzerine havuç püresini ekleyin ve iyice yayın.
Ardından kalan patates püresini ekleyin ve bir spatula yardımıyla tabağa iyice yayıp, buzdolabına kaldırın.
Salatanız iyice soğuyunca servis edeceğiniz tabağa ters çevirin.
Cevizleri ve maydanozları ince ince kıyın.
Salatanızın ortasına yerleştirin.
Hazırladığınız yeşil sosu üzerine gezdirin ve servis edin.