Pancarlı Humus
MALZEMELER
1,5 su bardağı nohut - haşlanmış
3 yemek kaşığı tahin
1 - 2 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
1 adet pancar - haşlanmış
Tuz
Karabiber
Kimyon
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
1 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı nohut - haşlanmış
1/2 adet közlenmiş kırmızı biber - jülyen doğranmış
1 tutam maydanoz - ince kıyılmış
Toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
Nohutlarınızı haşlayın ve kabuklarını soyun.
Pancarınızı haşlayın.
Humusunuz için olan bütün malzemeleri parçalayıcınızın içerisine alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çekin.
Hazırladığınız humusu servis edeceğiniz tabağa yayın ve orta kısmında hafif bir çukur açın.
Not 1: Humusun tadına bakarak baharat dengesini ayarlayabilirsiniz.
Not 2: Humusunuzun kıvamı çok katı olursa birkaç damla su ilave ederek açabilirsiniz.
Süslemek için;
Humusunuzun orta kısmına zeytinyağı, haşlanmış nohut, jülyen doğradığınız kırmızı biber, ince kıyılmış maydanoz ve toz kırmızı biber serperek servis edin.