Pürlezzet
MALZEMELER
4-5 adet orta boy patates
4-5 adet patlıcan
5-6 adet domates
5-6 adet sivri biber
Köftesi için;
500 gr kıyma
1 su bardağı ekmek kırıntısı ya da panko
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı
Sosu için;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Tuz
YAPILIŞI:
Köfte için;
Bir karıştırma kabına kıyma, ekmek kırıntısı, soğan, yumurta, tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kimyonu ilave edip yoğurun.
Köftelerinizi yaparken büyüklüğünün patates ve patlıcanla aynı olmasına dikkat edin.
Ardından köfte harcınızdan sebzelerinizle aynı büyüklükte parçalar alın ve yuvarlak bir form verin.
Sebzeler için;
Patateslerinizin kabuklarını soyun ve 2 parmak kalınlığında dilimleyin.
Patlıcanlarınızı 2 parmak kalınlığında dilimleyin.
Biberlerinizi iki ya da üçe bölün.
Tavanızı ocağa alın ve içerisine ayçiçek yağı ilave edip ısıtın.
Isınan yağınızın içerisine sebzelerinizi ve hazırladığınız köfteleri sırayla ilave edip kızartın.
Domatesleri kabuklarıyla birlikte halka olacak şekilde dilimleyin.
Sosu için;
Sos tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
Isınan tencerenizin içerisine zeytinyağı ve ince doğradığınız sarımsakları ilave edip hafif karıştırın.
Salçayı ilave edin ve hafif kavurun.
Salçanızın kokusu çıkınca suyunu ilave edin ve iyice karıştırın.
Birleştirmek için;
Dikdörtgen cam fırın kabınıza patlıcan, patates, domates, biber ve köfteyi dilediğiniz sırayla dizin.
Her şey hazır olunca hazırladığınız sosu sebzelerinizin üzerine gezdirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.