Kabak Ograten
MALZEMELER
4 adet aynı boyda kabak
İç harcı için;
Zeytinyağı
2 adet soğan
2 diş sarımsak
250 gram kıyma
Tuz
Karabiber
Beşamel Sos için;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı süt
1 tutam muskat rendesi
Tuz
Beyaz biber
Üzeri için;
Kaşar peyniri - rende
YAPILIŞI:
Kabaklar için;
Kabaklarınızı fırında pişireceğiniz kabın boyutuna göre başından ve altından kesin.
Ardından kabaklarınızı uzunlamasına 2’ye bölün, alt kısmından ince bir parça alın ki kabaklar tepside düzgün dursun.
Kabakların içindeki çekirdekli kısmını bir kaşık yardımıyla alıp içlerinin havuz gibi olmasını sağlayın ve kabakları fırında pişireceğiniz kaba alın.
İç harç için;
Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Orta boy bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin, yağınız ısınınca soğanlarınızı ilave edip
Tuz, karabiber serpin.
Kıyma renk aldığında biberleri ekleyin bir tur çevirin ve soğanı ilave edin.
Soğan ve biber yumuşadığında domates, şeker, tuz ve karabiberi ilave edin.
Suyunu çektirip, kenara alın.
Beşamel sos için;
Ayrı bir tencereye tereyağını ekleyin.
Tereyağı eriyince unu ilave edin ve kavurmaya başlayın, unun kokusu çıktığında, süt, tuz ve karabiberi ekleyin ve kıvam alıncaya kadar pişirin, içine bir tutam muskat rendeleyin.
Tencereyi ateşten alıp içine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip peynir tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
Fırın tepsinize yerleştirdiğiniz kabakların içlerine kıymalı harçtan doldurun ve üzerine diğer kabağı kapatın.
Üzerlerine beşamel sostan dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 – 50 dakika kadar pişirin.