X
X

Çikolata Bombası - Çikolata Bombası Tarifi - Çikolata Bombası Nasıl Yapılır?

Çikolata Bombası

MALZEMELER

1 + 1/2 su bardağı un (190 gr.)
2,5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı (25 ml.)
1/2 su bardağı ılık su (100 ml.)
1 yemek kaşığı mısır nişastası (15 gr.)
1 paket vanilya
Tuz
1 su bardağı un (yumuşak hamuru kıvama getirmek için)
Ayçiçek yağı (hamuru açmak için)

İçi için;

Çikolatalı fındık kreması

Kızartmak için;

Ayçiçek yağı

YAPILIŞI

Hamur için olan bütün malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve yoğurun.

Ardından hamuru tezgahınıza alın ve yoğurmaya devam edin.

Eğer hamur elinize yapışıyorsa kıvama getirmek için un ekleyebilirsiniz.

Ardından tezgahınızı yağlayın ve hamurdan küçük bir parça kopartıp, yağlı olan tezgahın üzerine yerleştirin.

Hamuru elinizle çok ince olacak şekilde yuvarlak açın.

Hamurun tam ortasına 1 yemek kaşığı çikolatalı fındık kremasından yerleştirin ve bir bohça gibi kapatın, eğer üzerinde kalıntı olursa bir makas yardımıyla kesebilirsiniz.

Yağınızı kızdırın ve hazırladığınız bombaları kızgın yağda kızartın.

Kızaran bombaları havlu kağıt serili bir tabağa çıkartın.