Çikolatalı Parfe
MALZEMELER
300 ml krema
200 gram labne
4 yemek kaşığı pudra şekeri
80 gram bitter çikolata - rende
20 adet kakaolu petibör bisküvi
2 yemek kaşığı ahududu
2 yemek kaşığı vişne
2 yemek kaşığı yaban mersini
Süslemek için;
1 - 2 su bardağı bitter çikolata parçaları
YAPILIŞI
Donuk meyvelerinizi bir kağıt havlunun üzerine çıkartın ve fazla suyundan arındırın.
Kremanızı bir karıştırma kabına alın ve mikserle iyice çırpın.
Kabaran kremanızı soğuk durması için buzdolabına alın.
Ayrı bir karıştırma kabında labne ve pudra şekerini çırpın.
Bitter çikolatanızı rendeleyin ve labneli karışımın içerisine alıp karıştırın.
Petibör bisküvilerinizi elinizle dörde bölün ve labneli karışımın içerisine alın.
Donuk meyvelerinizi ekleyin.
Kabartıp soğuttuğunuz kremayı da içerisine ekleyin ve dışardan içeriye doğru bir spatula yardımıyla karıştırın.
Hazır olan parfe karışımınızı yağlı kağıt serdiğiniz 12×30 cm’lik dikdörtgen cam kabın içerisine yayın.
Kaşığınızı hafif ıslatın ve kaşığın tersiyle üzerini düzleyin.
Üzerini bir fırın kağıdıyla kapatın ve derin dondurucuda 3 – 4 saat bekletin.