Çikolatalı Un Helvası
Malzemeler
80 gr bitter çikolata - 3/4 su bardağı
125 gr tereyağı
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 + 1/4 su bardağı un - 250 gr
1 adet portakalın kabuğu - rende
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
Yapılışı
Çikolatayı benmari usulü eritip ocaktan alın.
Tereyağını ayrı bir tencerede eritin, üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyin.
Ayçiçek yağını ve unu tereyağına ilave edin.
Tahta bir kaşık ile kokusu çıkıp, rengi koyulaşmaya başlayıncaya kadar, kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Unun rengi iyice döndüğünde portakal kabuğu rendesi ve toz şekeri ilave edin.
Toz şeker tamamen eriyene kadar kavurmaya devam edin.
Çikolatayı ekleyip ocağı kapatın ve birkaç tur karıştırın.
Ilık sütü ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp 15 dakika kadar dinlendirin.
Dondurma kaşığıyla ya da normal bir kaşıkla şekil vererek bir servis tabağına alın ve servis yapın.
Üzerine portakal kabuğu rendesi ekleyerek servis edin.